Віддавати борги по зарплатах вирішили за рахунок "доступного житла" і екстреного номера "112"

04 грудня 15:58

Рада дозволила Кабміну в екстреному порядку рятувати місцеві бюджети, перенаправивши в них близько 1,4 млрд грн, які було "знайдено" за рахунок скорочення фінансування інших державних програм.

 

Верховна Рада внесла зміни до державного бюджету України на 2012 рік, направивши додатковий обсяг дотацій в розмірі 1,370 млрд грн на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів.

"За" відповідний урядовий законопроект № 11476, внесений у Раду 3 грудня, проголосували 238 карток народних депутатів у вівторок, 4 грудня. Це виявився єдиний закон, який парламент прийняв у цей день.

Гроші мають піти на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються за рахунок коштів місцевих бюджетів, і на розрахунки за енергоспоживання бюджетними установами.

- Азаров пообіцяв, що боргів по зарплатах не буде і новорічні свята українці зустрінуть «з оптимізмом»


"Основними причинами напруженої ситуації з фінансуванням зазначених видатків є невиконання окремими місцевими бюджетами запланованих обсягів надходжень доходів, зростання ціни на природний газ і тарифів на електроенергію та житлово-комунальні послуги", - йдеться в документі.

- Заборгованість Держказначейства перед місцевими бюджетами призвела до затримок зарплат


Передбачається, що розподіл між місцевими бюджетами додаткового обсягу дотацій буде здійснювати Кабінет міністрів.

Реалізація закону здійснюватиметься шляхом перерозподілу бюджетних призначень загального фонду держбюджету, передбачених у 2012 році головним розпорядникам коштів.

Таким чином, фінансування додаткової дотації буде здійснено шляхом скорочення фінансування здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов (350 млн грн), створення та впровадження системи екстреної допомоги населенню за єдиним номером 112 (360 млн грн), Державної цільової економічної програми енергоефективності на 2010-2015 рр. (130 млн грн), статистичних спостережень та перепису населення (120 млн), створення оперативно-диспетчерських служб з використанням сучасних GPS-технологій (40 млн грн), фінансової підтримки заходів в АПК (180 млн грн).

Крім того, на 20 млн грн скорочено фінансування апарату Міністерства фінансів і перенаправлені кошти ЦВК у розмірі 170 млн, призначені для фінансування виборчої компанії з виборів народних депутатів у 2012 році. !zn

Читайте також:

Попов пообіцяв більше не затримувати зарплату київським учителям


В уряді визнали, що не зможуть виконати план доходів держбюджету-2012