Великобританія надасть українській армії аптечки на $ 700 тисяч

20 сiчня 03:44

Лондон вже надав Києву нелетальную військову допомогу на суму близько 1,4 млн дол.

 

Великобританія надасть українській армії медичні набори першої допомоги на суму 500 тисяч фунтів стерлінгів (близько 700 тисяч дол), повідомляється на сайті британського уряду.

"Ми маємо намір допомогти Україні захистити свою територіальну цілісність, надаючи пакети допомоги і проводячи тренування. Це допоможе ЗСУ лікувати поранених, зміцнити їх стійкість і оборонний потенціал", - сказав міністр оборони Великобританії Майкл Феллон.

Наголошується, що Великобританія вже надавала Україні нелетальную військову допомогу на суму близько 1,4 млн дол.

У березні британські інструктори приступили до тренувань українських силовиків. Військових України навчають надання медичної допомоги, оборонним тактик. Мова також йде про піхоту, розвідку, забезпечення та питання логістичного забезпечення військових України.

У червні міністр оборони Великобританії Майкл Феллон заявив, що його країна активізує програму підготовки для Збройних сил України, подвоївши витрати на військові навчання до 9,4 млн дол. "Ми подвоюємо нашу підготовку українських сил. Ми вже навчили близько 650. До осені поточного року ми навчимо близько 1000", - сказав він репортерам. Феллон зазначив, що Великобританія тепер має 75 тренерів, які працюють на шести ділянках у Західній Україні, а згідно з розширеною програмою це число буде збільшено.