Vanco повернули ліцензію на розробку чорноморського шельфу, відібрану урядом Тимошенко

26 квiтня 11:49

Держслужба геології скасувала рішення, прийняте урядом Тимошенко п'ять років тому.

 

Компанія Vanco Prykerchenska знов отримала ліцензію на розробку Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря.

Як повідомили у Держслужбі геології і надр, відомство у рамках врегулювання суперечки між Україною і Vanco скасувало наказ Міністерства охорони навколишнього середовища від 2008 року, яким скасовувалась ліцензія компанії.

Як відомо, у 2007 році між Україною і "дочкою" американської Vanco Energy Company - Vanco International було підписано угоду про розподіл продукції на Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря.

Однак потім компанія передала всі свої права і зобов'язання за договором Vanco Prykerchenska. 25% цієї компанії належить американській Vanco Energy, а іншими власниками виступають ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова, австрійська Integrum Technologies і Shadowlight Investments Ltd російського бізнесмена Євгена Новицького на паритетних засадах.

Такий крок став причиною розриву договору Кабміном України, який тоді очолювала Юлія Тимошенко, і початком міжнародного розгляду, який тривав кілька років. Наприкінці січня 2013 року стало відомо, що Стокгольмський арбітраж затвердив мирову угоду між Україною і Vanco.

У лютому уряд Миколи Азарова скасував розпорядження про розірвання договору з Vanco. !zn

Читайте також:

Кабмін відновив дію угоди з Vanco, розірваної за Тимошенко

Стокгольмський арбітраж затвердив мирову угоду між Україною і Vanco

Vanco вкладе в розробку чорноморського шельфу мільярд доларів

ДТЕК купує скандальну Vanco Ukraine