Вагони київського метро модернізують за рахунок грошей за Кіотським протоколом

20 вересня 14:06

Після реконструкції 96 вагонів Київського метрополітену будуть повністю начинені японським обладнанням. Вартість модернізації одного вагона - 1 млн грн.

 

Київ найближчим часом планує укласти договір про модернізацію 96 вагонів метрополітену на загальну суму 960 млн грн за рахунок коштів, отриманих Україною за Кіотським протоколом, повідомив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов.

«На цьому тижні ми повинні вийти на підписання договору з японськими партнерами і українським представництвом щодо модернізації 96 вагонів метрополітену на суму 960 млн грн», - повідомив Попов в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, протягом року 96 вагонів метро будуть модернізовані за найсучаснішими технологіями.

«Це дозволить зменшити енергоспоживання, забезпечити безпеку їхньої експлуатації. Тобто, це буде найсучасніший вагон, повністю начинений японським обладнанням», - зазначив він.

Попов повідомив, що здійснювати проект буде Крюківський вагонобудівний завод. «Ми провели тендер і маємо нашого вітчизняного партнера - це Крюківський вагонобудівний завод, який буде займатися складанням вагонів і частково укомплектовувати своїм обладнанням. Контракт передбачає, що приблизно 50 на 50 буде постачання японського і вітчизняного технологічного обладнання», - повідомив голова КМДА.

«На цьому тижні японці підписують договір з Крюківським вагонобудівним заводом. Розраховую, що на наступному тижні ми разом з Міністерством екології та Агентством проведемо прес-конференцію з цього приводу», - додав він.

За його словами, це практично найбільший договір щодо використання коштів кіотського протоколу в Україні.

«Причому наші переговори з японською стороною, урядом, Агентством екологічних інвестицій говорять про те, що у разі вдалої реалізації цього проекту ми можемо говорити і про другий етап на таку ж суму. Якщо це відбудеться, ми практично дамо нове життя нашому метрополітену», - зазначив він. !zn

Читайте також:

Україна і Японія погодили 319 проектів за гроші за Кіотським протоколом

Росіяни дадуть 1,5 млрд дол на будівництво метро на Троєщину

Станцію метро «Іподром» в Києві відкриють в кінці жовтня

У КМДА назвали найбільш небезпечні станції київського метро