В Україні знову дорожчає бензин

01 березня 08:32

Власники АЗС прогнозують, що при збереженні тенденцій зростання цін на нафту у світі, вартість бензину в Україні у березні може підвищитися до 11,5 грн/л А-95 бензину і 10,5 за л дизпалива.

 

Україна стала більш залежною від імпортних нафтопродуктів і через зростання цін на нафту у світі вартість бензину в Україні тепер буде рости більш відчутно.

За більшістю позицій середня ціна палива на АЗС не перевищує максимальних цін, встановлених експертно-аналітичною групою при Кабміні. За даними UPECO, середня ціна Аі-95 в Україні на вчорашній день становила 10,2 грн (рекомендована - не більше 10,5 грн), Аі-92 - 10 грн (10 грн), дизпаливо - 9,67 грн (9,84 грн) за літр. Однак вартість бензину А-76 вже перевищила поріг у 9,55 грн - вчора середня ціна склала 9,57 грн/л.

У прес-службі "Галнафтогазу" ("Окко"), Shell і "Континіум" (WOG) підвищення цін вчора не коментували, пише "Коммерсантъ-Украина".

Проте про можливе підвищення цін вчора повідомили у ТНК-ВР: "Із зупинкою на ремонт Лисичанського НПЗ ми переорієнтуємося на імпортні постачання, що знижує наші можливості щодо стримування цін".

Учасники ринку стверджують, що для подорожчання палива є об'єктивні причини.

"З початку року ціни на нафту і бензин у світі зросли більш ніж на 10%. Враховуючи, що зараз понад 60% палива в Україні - імпортне, роздрібні ціни не можуть не збільшуватися", - говорять у прес-службі ТНК-ВР.

При збереженні нинішніх тенденцій ціни на АЗС у березні можуть скласти вже 11 грн за літр А-95 і 10 грн за літр дизпалива, вважають у прес-службі ТНК-ВР. У прес-службі "Лукойла" прогнозують, що ціни можуть зрости ще більше - до 11,5 грн за літр Аі-95 і 10,5 грн за літр дизельного палива. !zn

Читайте також:

Бензину прогнозують подорожчання у березні


АМКУ зобов'язав найбільші АЗС встановити конкурентоспроможні ціни на бензин


Ціни на бензин за рік зросли майже на третину. Багато в чому - завдяки «Лівелі»

Ціни на паливо змусили українців в 2011 році істотно знизити його споживання

Колесніков і Бойко намагаються за рахунок автомобілістів вирішити всі свої проблеми