В Україні іпотеку під 3% взяли 63 людини

12 липня 09:02

За місяць в Україні було укладено лише 23 договори на придбання житла в іпотеку під 3%.

 

В Україні станом на 6 липня 2012 року уклали 63 договори за програмою здешевленої іпотеки для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

За даними міністерства, на 6 липня 2012 року профінансований 31 кредит на загальну суму близько 10 млн грн. З них у Києві - 16 кредитів на загальну суму 6,5 млн грн, 6 кредитів в Сумській області на суму 880 тис. грн, 3 кредити в Автономній Республіці Крим на загальну суму 900,7 тис. грн, по 2 кредити у Полтавській і Харківській областях, по 1 кредиту в Кіровоградській та Чернігівській областях.

У програмі беруть участь 149 об'єктів, в яких пропонується для придбання 5967 квартир. В цілому по Україні 8,4 тис. громадян виявили бажання взяти участь в програмі.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк нагадав, що на компенсацію процентної ставки за іпотечними кредитами під 3% в поточному році виділено 1 млрд грн. На цю суму планується компенсувати процентну ставку 30 тисячам позичальників.

Перші 30 млн грн у рамках програми були перераховані регіонами у червні, ще 70 млн грн повинні бути перераховані у липні.

Крім того, за іншими програмами державної підтримки в рамках соціальних ініціатив, спрямованих на забезпечення житлом різних категорій громадян, на сьогодні укладено 193 договори на будівництво доступного житла на умовах оплати державою 30% його вартості та надано 139 пільгових кредитів в рамках програми молодіжного житлового кредитування.

Державною іпотечною установою профінансовано надання 379 кредитів.

В цілому за всіма зазначеними житловими програмами профінансовано придбання 742 квартир.

Як повідомлялося, на 14 червня в Україні було укладено близько 40 договорів на придбання житла в іпотеку під 3%. Всього в програмі виявили бажання брати участь близько 6 тис. осіб. Для охочих придбати житло в рамках програми пропонується близько 4 тис. квартир. !zn

Читайте також:

Дешеву "іпотеку Януковича» отримають більше 10 тис сімей. Якщо Кабмін знайде гроші

Влада обіцяє, що на іпотеку від Януковича зможуть розраховувати не тільки черговики

«Дешеву» іпотеку зроблять більш вигідною для позичальників

Азаров пообіцяв з 2013 року європейські технології для будівництва доступного житла