В італійської мафії конфіскували майна на 800 млн євро

10 липня 16:32

Серед конфіскованого майна - ресторани, багатоповерхові будівлі і підприємства. За даними слідства, власник будівельної компанії займався відмиванням грошей мафії з 1980 року. Бізнесмен вкладав ці гроші в покупку землі, на якій потім нелегально будував будівлі.

 

Податкова поліція Італії конфіскувала майно загальною вартістю в 800 млн євро у підприємця, що мав зв'язки з мафією, зокрема, неаполітанським мафіозним кланом "Каморра".

Як повідомляють італійські ЗМІ, серед конфіскованого майна - ресторани, багатоповерхові будівлі і підприємства.

За даними слідства, Анджело Сімеолі - власник будівельної компанії, що знаходиться поблизу Неаполя, - займався відмиванням грошей мафії з 1980 року.

Потім бізнесмен вкладав гроші "Каморри" в купівлю землі, на якій потім нелегально будував будинки: їх у цілому було побудовано більше тисячі.

На даний момент самого Сімеолі не заарештували, тому що 65-річний бізнесмен страждає від хвороби серця і не може бути поміщений під варту. Суд у справі Сімеолі і його 55 спільників відбудеться протягом найближчого року.

В Італії відомо про чотири найбільш впливових мафіозних структури - «Коза Ностра» на острові Сицилія, «Ндрангета» - в південній області Калабрії, «Каморра» - в Неаполі і «Сакра Корона Уніта» - в південно-східній області Апулії. !zn

Читайте також:

В Італії мафія залишається найбільшим тіньовим двигуном економіки

Берлусконі платив данину сицилійській мафії за безпеку своєї сім'ї


Українці бачать сьогодення як час злодіїв, шахраїв, політиканів та жебраків