В уряді знають, як стимулювати енергозбереження

27 лютого 18:00

Держпрограмою розвитку економіки передбачено реалізацію проектів, спрямованих на забезпечення енергетичної безпеки країни.

 

Україна добиватиметься зниження рівня енергоємності ВВП на рівні 1,5-3% у рік. Такі показники повинні стати результатом впровадження Державної програми активізації економіки, яку було презентовано 27 лютого на засіданні Кабінету міністрів.

Безумовним пріоритетом уряду в 2013-2014 роках буде підвищення енергоефективності. Щоб розвинути позитивну динаміку зниження енергоємності у ВВП за останні роки, будуть вдосконалені механізми економічного стимулювання енергозбереження. Зокрема, підвищення енергоефективності стане одним з найважливіших умов надання будь-якої форми державної підтримки підприємствам. Крім того, Держпрограмою передбачена подальша реалізація проектів, спрямованих на забезпечення енергетичної безпеки країни.

Як відомо, в січні поточного року під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі за участю президента України Віктора Януковича було підписано Угоду між компанією Shell і "Надра Юзовская" про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській ділянці в Харківській і Донецькій. Завдяки цій співпраці, країна протягом 5 років досягне переведення економіки на забезпечення газом власного видобутку. !zn

Читайте також:

Кабмін: Цей рік буде складним як для вітчизняної, так і для світової економіки

Кабмін підготував радикальні заходи з наповнення бюджету на 2013

Азаров розповів про плани розвитку економіки України

Яценюк оголосив урядову програму "економічним божевіллям"