В уряді хочуть заморозити тарифи на ЖКП і газ у 2017 році

30 сiчня 15:00

Нинішня ціна на газ вже відповідає європейській і економічно обґрунтована. Підвищувати вже немає куди.

 

На сьогодні немає жодних підстав говорити про збільшення в поточному році тарифів на ЖКП або газ, заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Станом на кінець січня я не бачу ніяких мотивів для підняття цін на газ і ЖКП протягом 2017 року. Не треба лякати людей. Коли прийде час, уряд не ховатиметься, а відкрито сповістить українців про підняття тарифів", - цитує Розенка його прес-служба.

На його думку, нинішня ціна на газ вже відповідає європейській і економічно обґрунтована. "Підвищувати далі її вже немає куди", - сказав віце-прем'єр-міністр.

Розенко також зауважив, що у зв'язку з підвищенням мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 грн розмір призначених субсидій в цьому опалювальному сезоні не переглядатиметься. "Ні. Субсидії у зв'язку з цим не переглядатимуть", - підкреслив він.

Читайте також: Рада додала місцевим бюджетам 6,8 млрд грн на субсидії і пільги з оплати ЖКП

Нагадаємо, що в Україні з початком опалювального сезону 2016/2017 приблизно в два рази підвищилися тарифи на опалення для населення. Це пов'язано з тим, що Кабінет міністрів встановив з 1 травня встановив єдину граничну роздрібну ціну газу для побутових споживачів на рівні 6,879 тис. грн за 1 тис. куб. м, для виробників теплової енергії - 6,81 тис. грн за 1 тис. куб. м (з урахуванням тарифів на транспортування та ПДВ).