В Україні почав діяти військовий податок

03 серпня 10:44

Законом "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України" тимчасово, до 1 січня 2015 введено новий загальнодержавний збір - військовий збір, який буде стягуватися за ставкою 1,5% з доходів фізичних осіб.

 

Прийняті в четвер Верховною Радою і підписані в п'ятницю президентом Петром Порошенком поправки в Податковий кодекс і зміни до держбюджету на 2014 рік вступили в силу в неділю.

Закони про внесення змін до Податкового кодексу і державного бюджету на 2014 рік, були опубліковані в суботу в газеті "Голос України". Вони набирають чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Законом "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України" тимчасово, до 1 січня 2015 введено новий загальнодержавний збір - військовий збір, який буде стягуватися за ставкою 1,5% з доходів фізичних осіб.

До 1 січня 2015 року підвищено рента на видобуток залізної руди з 5% до 8%, нафти - з 39% до 45%, газу з покладів до 5 км - з 28% до 55%, газу з покладів понад 5 км - з 15 % до 28%.

Крім того, з 1 листопада 2014 збільшується поріг обов'язкової реєстрації підприємства платником ПДВ - з 300 тис. грн до 1 млн грн, продовжено до 31 грудня 2014 року включно режим звільнення від обкладання ПДВ операцій з експорту зернових і технічних культур; скасовано звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання лісоматеріалів, паливної деревини, відходів лісопереробної промисловості; скасовано оподаткування за "0" ставкою податку послуг з перевезення пасажирів швидкісними поїздами Інтерсіті +.

Крім того, з 1 листопада 2014 року вводиться система електронного адміністрування податку на додану вартість.

Також на 5% збільшено розмір акцизного податку на тютюнові вироби; напої, які сьогодні класифікуються як продукти дієтичного харчування і містять етиловий спирт 8,5% і більше віднесено до алкогольних напоїв.

Законом "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік " скорочуються на 70% видатки на забезпечення діяльності ряду центральних органів виконавчої влади. Загальне скорочення витрат за цим органам склало 582,2 млн грн.

Також скорочені витрати на оплату праці народних депутатів з нарахуваннями на 30,8 млн грн. До завершення антитерористичної операції заробітна плата парламентаріям нараховується тільки в розмірі посадового окладу.

Законом на 11 млрд 38,1 млн грн збільшено фінансування заходів щодо проведення антитерористичної операції, ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій, розміщення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території і районів проведення антитерористичної операції, а також відновлення об'єктів соціальної сфери, зруйнованих під час проведення військових дій.

Законом також створена субвенція з державного бюджету міському бюджету Києва на виконання функцій столиці в обсязі 1 млрд 800 млн грн. !zn

Читайте також:

Парламент запровадив "податок на війну" в розмірі 1,5% зарплати

На відбудову Донбасу буде спрямовано 2 млрд грн, на підтримку сил АТО - 9 млрд грн

Депутатів і міністрів посадили на "голий оклад"

Кабмін додатково виділив 9,5 млрд грн на виплати військовослужбовцям