В агенції S&P впевнені, що українська влада буде позичати багато і дорого

22 сiчня 19:05

Уряд України буде мати потребу в коштах для покриття дефіциту бюджету та обслуговування державного боргу. Вартість запозичень буде залишатися високою, впевнені аналітики S&P.

 

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) очікує, що потреба України в зовнішніх джерелах фінансування залишиться високою в середньостроковій перспективі.

У доповіді агентства йдеться, що уряд України буде мати потребу в коштах для покриття річного дефіциту бюджету та обслуговування державного боргу в місцевій валюті. Як приклад наводиться ситуація 2012 року, коли Києву було необхідно розрахуватися з МВФ, що викликало відповідний сплеск потреби в зовнішньому фінансуванні.

"Ми очікуємо, що необхідність погашення кредитів МВФ змусить Україну в 2013-2017 роках підтримувати зовнішні запозичення на історично високих рівнях. Результатом таких запозичень, а також спроб НБУ підтримувати валютний курс, стало скорочення валютних резервів Нацбанку за 9 місяців 2012 року з 32 млрд дол. до 29 млрд. Вартість як внутрішніх, так і зовнішніх запозичень для України буде залишатися високою. Ці фактори призвели до грудневого зниження довгострокових суверенних кредитних рейтингів України в іноземній і національній валюті з В+" до", - відзначають експерти S&P. !zn

Читайте також:

The Wall Street Journal "поховав" інвестиційну привабливість України

S&P знизило рейтинги України до "BB-" до "B", прогноз - "негативний"