В адміністрації Януковича оголосили сланцевий газ екологічно безпечним

01 лютого 15:31

Видобуток сланцевого газу заборонено у багатьох країнах Європи з екологічних причин. Українська влада, яка підписала контракт із Shell, запевняє, що загрози немає.

 

Видобуток сланцевого газу не несе екологічної небезпеки. Про це на брифінгу повідомив керівник головного управління адміністрації президента з питань міжнародних відносин Андрій Гончарук.

"Певні рухи, такі як громадські, мають деякі застереження в рамках видобутку сланцевого газу. Такі застереження виникають завжди, вони пов'язані з будь-якими проектами... Але екологічних загроз немає", - заявив Гончарук.

При цьому він упевнений, що реалізація проекту з компанією Shell відкриває перспективи посилення незалежності, тому такий проект ефективний і потрібен Україні: "Перспективи, які пов'язані з можливостями диверсифікації, тільки позитивні. Україна у результаті видобутку сланцевого газу істотно поповнить свої енергетичні запаси", - сказав він.

Як повідомлялося, угода між компанією і "Надра Юзівська" про розподіл продукції від видобутку нетрадиційного газу на Юзівське дільниці в Харківській і Донецькій областях підписано 24 січня в Давосі за участю президента України Віктора Януковича. !zn

Читайте також:

Болгарія заборонила розвідування сланцевого газу через збиток екології

Британська влада дозволила видобуток сланцевого газу, незважаючи на землетруси

"Свобода" намагається не дати Shell видобувати сланцевий газ на Юзівській площі

Українська влада звільнила Shell від сплати практично всіх податків