Увійти в сотню рейтингу Doing Business Україні допоможуть закордонні експерти

27 березня 17:36

До роботи над поліпшенням інвестклімату залучено велику міжнародну компанію PricewaterhouseCoopers.

 

Міністерство економічного розвитку і торгівлі створило спеціальну робочу групу, яка займеться поліпшенням інвестиційного клімату в країні. Для розробки відповідної програми будуть залучені фахівці Світового банку, а також провідної міжнародної аудиторської компанії PriceaterhouseCoopers. Реалізація програми дасть можливість Україні увійти в сотню міжнародного рейтингу Doing Business з простоти ведення бізнесу. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

"До роботи залучено велику міжнародну компанію PricewaterhouseCoopers. Створено спеціальну робочу групу, яка займатиметься виключно програмою Doing Business. Вже приїхали представники Світового банку, які будуть проводити моніторинг", - розповів Прасолов.

Він зазначив, що програма дерегуляції, яка допоможе Україні увійти в сотню міжнародного рейтингу Doing Business, вже практично відпрацьована і скоро буде винесена на розгляд спеціальної робочої групи. "Ті заходи, які ми зараз фактично вже відпрацювали, дадуть можливість нам реально поліпшити інвестиційний і бізнес-клімат. І Україна увійде до сотні країн, де легко вести бізнес. В кожному міністерстві є заступник міністра, який відповідає за цей напрям", - сказав міністр.

Він також уточнив, що програма дерегуляції містить 10 ключових напрямів, які допоможуть поліпшити позиції України в рейтингу Doing Business.

Міжнародний рейтинг легкості ведення бізнесу - "Doing Business" - щорічно складається експертами Міжнародної фінансової корпорації Світового Банку. Вважається, що цей рейтинг - ключовий індикатор бізнес-клімату в тій чи іншій країні. За підсумками 2012 року Україна посіла 152 місце, в 2013 році - 137 місце. Президент України Віктор Янукович поставив перед урядом завдання, щоб країна увійшла в першу сотню цього рейтингу. !zn