Усі мобільні оператори підвищили тарифи

21 квiтня 12:17

Усі три найбільші мобільні оператори України змінили тарифи - не на користь абонентів.

 

Усі три провідних оператори мобільного зв'язку - "Київстар", "МТС-Україна" і "Астеліт" (ТМ life :)) - змінили тарифи з початку року. У всіх випадках користувачі базових тарифів будуть змушені платити більше за послуги зв'язку, повідомляє ТВі з посиланням на газету "Капітал".

Нові тарифи "Київстар" почнуть діяти з 24 квітня. У базовому тариф за передоплатою "Країна Київстар" вводиться абонплата на рівні 1,1 грн на день замість нинішньої 1 грн на день у популярному тарифі "Супер Київстар".

Але якщо раніше абонплата дозволяла говорити безкоштовно всередині мережі 70 хвилин, то з 24 квітня, можна буде розмовляти 150 хвилин. Формально вартість однієї хвилини знижується. Втім, за даними "Київстара" за останній квартал 2012 року, клієнти компанії в середньому "виговорили" 498 хвилин у місяць, тобто приблизно 16 хвилин у день. Для такого абонента ціни на послуги "Київстару" виростуть на 10-68%.

У березні в базовому тариф "Астеліт" "Вільний life :)" дзвінки на телефони інших операторів зросли від 0,39 грн до 0,49 грн за хвилину. Якщо вчасно не поповнити рахунок, то стільки ж буде коштувати зв'язок всередині мережі. В іншому тарифі life :) "Божевільний день" абонплата виросла на 18% - до 1,5 грн на день. !zn

Читайте також:

Антимонопольному комітету не сподобалася "нереально висока рентабельність провідних мобільних операторів

Антимонопольний комітет пообіцяв перевірити "Київстар" у разі підвищення тарифів

"Київстар" підвищить тарифи в 50 тарифних планах

"Київстар" після вимог АМКУ удвічі знизить вартість SMS