Уряд запропонував штрафувати за розведення незареєстрованих свиней

20 лютого 17:08

За утримання неідентифікованих тварин пропонується ввести штраф від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів (від 51 до 85 грн).

 

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 20 лютого схвалив проект закону про зміни в законодавство щодо ідентифікації і реєстрації тварин.

Як повідомляє прес-служба уряду, ці зміни, зокрема, стосуються обов'язковості ідентифікації і реєстрації тварин фізичними особами, які утримуються і розводяться для власного споживання, введення групової ідентифікації товарних свиней у господарствах юридичних осіб,

Також Кодекс про адміністративні правопорушення передбачається доповнити статтею про порушення законодавства з ідентифікації і реєстрації тварин. Вона передбачає санкції за порушення законодавства, а саме, за утримання неідентифікованих тварин, неподання реєстраційних документів вчасно, забій і переміщення неідентифікованих тварин тощо.

Штраф для громадян складе від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а для посадових осіб - від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

"Запропоновані зміни дозволять запровадити обов'язковість проведення ідентифікації і реєстрації сільськогосподарських тварин у фізичних осіб, які займаються розведенням тварин і їхнім утриманням для власного споживання харчових продуктів тваринного походження, що забезпечить простежуваність переміщення тварин і продуктів тваринного походження, а також позитивно вплине на епізоотичну ситуацію в країні", - говориться в повідомленні прес-служби.

Запропонована норма групової ідентифікації свиней значно зменшить витрати часу і спростить документообіг, наголошується в повідомленні. !zn

Читайте також:

Міноборони відхрещується від розведення свиней і корів

Саламатін запропонував військовим зайнятися розведенням великої рогатої худоби