Уряд вирішив знизити бідність в Україні в два рази за чотири роки

02 березня 17:20

У найближчі роки в Україні ще більше громадян будуть отримувати соціальну допомогу.

 

Кабінет міністрів на своєму засіданні затвердив Стратегію подолання бідності в Україні до 2020 року.

"Рівень бідності за абсолютним критерієм, з нашої точки зору, в Україні буде знижено з 28% до 15% у 2020 році", - сказав міністр соціальної політики Павло Розенко в ході засідання.

Він також зазначив, що в результаті виконання стратегії рівень бідності серед працюючого населення зменшиться з 18,5% до 11%. При цьому рівень безробіття зменшиться до 9%.

Розенко повідомив, що частина бідного населення, охоплена програмами соціальної допомоги, збільшиться протягом п'яти років з 55% до 65%.

Міністр соцполітики вказав на проблему зростання рівня бідності в країні протягом останніх трьох-чотирьох років, особливо серед працюючих громадян. У той же час, він зазначив, що міжнародний досвід свідчить про можливість подолання цих тенденцій при використанні необхідних заходів соціально-економічної підтримки.

Читайте також: Світовий банк спрогнозував зростання бідності через глобальне потепління

Нагадаємо, що Україні, щоб наздогнати найбіднішу країну ЄС за рівнем мінімальної зарплати - Болгарію, необхідно збільшити ВВП мінімум в 2,5 рази.

Україна за рівнем мінімальної заробітної плати в декілька разів відстає від найбідніших країн ЄС. Так, у грудні 2015 року в еквіваленті євро вона становила 57 євро на місяць. На сьогодні серед країн Євросоюзу найвищий рівень мінімальної заробітної плати - 1923 євро в місяць встановлено в Люксембурзі. Ще шість країн ЄС середньомісячну мінімальну зарплату в межах 1,5 тис. євро (Велика Британія, Нідерланди, Бельгія, Німеччина, Ірландія, Франція).