"Укртелеком" знову підвищує тарифи за користування радіоточкою

25 березня 10:42

В "Укртелекомі" заявили про "збитковість надання послуг радіомовлення і стрімке скорочення чисельності основних радіоточок в 2012 році".

 

З 1 квітня "Укртелеком" підвищує плату за користування радіоточкою для населення на 15,3% - до 10,8 грн. Про це з посиланням на прес-службу компанії повідомляє TBi.

Як наголошується в повідомленні, абонентська плата за користування основною радіоточкою для населення складе 10,8 гривень, для юридичних осіб - 16,2 гривень. Нові тарифи набудуть чинності з 1 квітня 2013 року.

В "Укртелекомі" необхідність підвищення плати пояснили "збитковістю від надання цих послуг" і "відсутністю ресурсів на субсидування провідного радіомовлення".

За даними компанії, за останні п'ять років кількість абонентів провідного радіозв'язку в Україні зменшилася майже вдвічі - з 3,6 млн до 1,9 млн (за станом на початок 2013 року). Протягом 2012 року, за даними "Укрлелекома", від цієї послуги відмовилися 400 тис. абонентів.

Нагадаємо, в листопаді минулого року "Укртелеком" підвищив тарифи на фіксований телефонний зв'язок, а в січні 2013-го - на дзвінки зі стаціонарних телефонів на мобільні.

Нагадаємо, 5 лютого НРКУ була змушена вимкнути частину передавачів через те, що витрати на поширення програм Українського радіо були зменшені в кілька разів проти рівня минулого року.

За даними Держкомтелерадіо, якщо в 2012 році на трансляцію програм НРКУ із загального фонду державного бюджету було виділено понад 52 млн грн, то цього року - близько 12 млн грн. !zn

Читайте також:

У регіонах відключають "Українське радіо"

Азаров хоче потужний культурний телеканал без, "я перепрошую, Шустерів"

"Укртелеком" підвищив на 10% користування телефонним зв'язком

"Українське радіо" відновила мовлення