Українську митницю звинуватили в упередженості: не раді китайцям і їх товарах

29 квiтня 14:21

У посольстві КНР відзначають, що українські прикордонні митні пункти «з особливою ретельністю і недовірою перевіряють китайських громадян при проходженні митних процедур».

 

Робота української митниці викликає великі нарікання у Китаю - стратегічного партнера, налагодженням відносин з яким так пишається нинішня влада.

Канцелярія радника з торгово-економічних питань при посольстві Китаю в Україні в коментарі для ZN.UA звернула особливу увагу на «упереджене ставлення українських прикордонних митних пунктів, які з особливою ретельністю і недовірою перевіряють китайських громадян при проходженні митних процедур».

«У китайців складається враження, що в Україні їх взагалі не раді бачити і одразу підозрюють їх», - повідомили представники другої економіки світу.

«Якщо ж китайському бізнесменові пощастило і він усе-таки потрапив в Україну, зумів налагодити співробітництво з українськими партнерами й уже починає ввозити на територію України китайські товари, то тут йому приходить „на допомогу“ Державна митна служба, яка в кілька разів переоцінює китайські товари, не враховуючи їхньої вартості в договорі, і встановлює її самовільно. Через це підвищується мито, в результаті чого зростають собівартість та ціна, і, як наслідок, падає конкурентоспроможність китайського виробника. Між іншим, це стосується й українських імпортерів з Китаю», - діляться китайські дипломати».

У дипломатичному відомстві зазначили, що відома в Україні компанія «Епіцентр», що має великий асортимент продукції з Китаю, зверталася в посольство зі скаргою на таку поведінку митних органів України щодо китайських товарів.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Тетяни Силіної та Володимира Кравченка «Kniga zhalob i predlozhenii». !zn

Читайте також:

Kniga zhalob i predlozhenii


Новий Митний кодекс, який спрощує життя туристам, набуде чинності 1 червня


Митниця готується посилити контроль над імпортерами

Підприємці протестують проти підвищення митних зборів: доводиться працювати в збиток або закриватися