Українську економіку підриває нерівномірний розподіл інвестицій, - Данилишин

16 червня 10:47

В 12 регіонах України питома вага прямих іноземних інвестицій не перевищує 1% від загальноукраїнського показника. Це переважно регіони з потенційними (але не використовуються) можливостями розвитку сільського господарства і занепадом промисловості, низьким рівнем розвитку сектора послуг.

 

Приплив іноземного капіталу в Київ складає половину від усіх інвестицій в українську економіку. У той же час, в 12 регіонах питома вага прямих іноземних інвестицій не перевищує 1% від загальноукраїнського показника.

Про це у своїй статті для DT.UA пише екс-міністр економіки Богдан Данилишин. «Надзвичайно негативний вплив на майбутню структуру економіки більшості регіонів Україні буде мати збільшення регіональної асиметрії з інвестицій в основний капітал», - вважає екс-міністр. - Регіоналізм в Україні: реальність та перспективи «Нічого доброго не обіцяють для національного виробництва й тенденції до розміщення іноземного капіталу. Так, у 2008 році 41,1% всіх прямих іноземних інвестицій було розміщено у м. Києві, а у 2010 році на столицю припадало вже 48,4%», - пише він. Данилишин зазначив, що в 12 регіонах питома вага прямих іноземних інвестицій не перевищує 1% від загальноукраїнського показника. Це переважно регіони з потенційними (але не використовуються) можливостями розвитку сільського господарства і занепадом промисловості, низьким рівнем розвитку сектора послуг. «Аналогічна тенденція спостерігається у розподілі кредитних ресурсів українських комерційних банків: половина кредитів, наданих суб’єктам господарювання, сконцентрована у Києві та Київській області», - підкреслив екс-глава Мінекономіки. Подробиці читайте у статті Богдана Данилишина «Регіоналізм в Україні: реальність і перспективи» у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна». ! Zn Читайте також: Ризики для економіки України є, але катастрофи не буде - експерти Депутати запропонували закрити кіпрський офшор на законодавчому рівні Капітальні інвестиції в економіку України зросли майже на чверть