Український уряд має намір до кінця 2013 року продати всі ТЕЦ і обленерго

29 листопада 14:37

У власності держави через рік не залишиться обленерго та ТЕЦ. За задумом чиновників, це призведе до зростання інвестицій і до переходу до нової моделі ринку.

 

До кінця 2013 року в Україні планується завершити приватизацію підприємств теплової генерації і обленерго. Про це заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимир Макуха в Осло в ході зустрічі прем'єр-міністра Миколи Азарова з представниками нафтогазових компаній Норвегії.

«До кінця наступного року ми плануємо завершити приватизацію теплової генерації і обленерго і приступити до переходу до нової моделі ринку двосторонніх договорів і балансуючого ринку», - сказав Макуха.

Він зазначив, що такий перехід дозволить залучити інвестиції в розвиток цієї галузі.

Нагадаємо, з початку року в Україні були продані найбільші енергогенеруючі активи, основним покупцем яких став ДТЕК, що входить у фінансово-промислову групу СКМ Ріната Ахметова.

На початку вересня ц.р. Фонд державного майна України (ФДМУ) почав підготовку до продажу державних пакетів акцій Дніпродзержинської, Херсонської, Одеської та Харківської ТЕЦ. На продаж планується виставити 93,06% акцій ПАТ «Дніпродзержинська ТЕЦ», 93,09% ПАТ «Херсонська ТЕЦ», 94,48% ПАТ «Харківська ТЕЦ-5» та 93,57% ПАТ «Одеська ТЕЦ». !zn

Читайте також:

Держава починає приватизацію ТЕЦ

Порошенко запропонував залишити в держвласності в п'ять разів менше підприємств

Старший син Януковича відбирає в Ахметова звання «маршала» вугільної галузі

Набув чинності закон, що дозволяє приватизацію Гостиного двору у Києві