Українські банки на чверть збільшили сплату податків, як тільки їх стали менше перевіряти

02 серпня 11:51

Державна податкова служба України стала менше перевіряти банки, проте рівень сплати податків банківськими установами зріс на 25% - до 2,4 млрд грн, заявив заступник голови ДПС Олександр Клименко.

 

За його словами, порівняно з минулим роком, у ІІ кварталі 2011 року кількість перевірок банків скорочено на третину, у третьому – на 43%, за рахунок застосування "ризикоорієнтованої системи моніторингу": для контролю відбираються тільки ті фінустанови, які викликають підозру щодо мінімізації податкових зобов’язань.

При цьому добровільна сплата податків банками зросла на 25%, і склала у першому півріччі 2,4 млрд грн. У тому числі податку на прибуток було зібрано у півтора рази більше, ніж минулого ріку – 809,8 млн грн.

"Таким чином, слід констатувати, що банківські установи адекватно розцінили наші зусилля з підвищення лояльності до сумлінних платників, і добровільно відмовляються від сумнівних схем", – зауважив О.Клименко.

Нагадаємо, як раніше повідомляло ZN.UA, за даними СБУ оплата послуг з конвертації готівки у минулому році зросла майже у три рази - зі звичайних 4-6% до 10-15%.