Україні тимчасово заборонили торгувати квотами за Кіотським протоколом

12 жовтня 14:03

З 12 жовтня участь України у міжнародній торгівлі викидами парникових газів (ПГ) тимчасово призупинено за порушення правил надання звітності про викиди ПГ за Кіотським протоколом.

 

Таке рішення прийняв у вівторок, 12 жовтня, Комітет секретаріату Рамкової конвенції ООН зі змін клімату (РКЗК ООН) у Бонні, засідання якого транслювалося в режимі онлайн на офіційному сайті комітету.

За інформацією прес-служби Держагентства екологічних інвестицій, санкції секретаріату РКЗК ООН - тимчасові і забороняють Україні вести проекти спільного впровадження за національною процедурою. Також Україні заборонено вести міжнародну торгівлю квотами на викиди ПГ. З механізмів Кіотського протоколу за Україною зберігається можливість реалізації проектів спільного впровадження за міжнародною процедурою.

Кіотський протокол прийнятий у Кіото (Японія) 12 грудня 1997 року. У ньому визначені порядок і принципи спільного виконання зобов'язань зі скорочення парникових викидів шляхом укладення спеціальних угод між сторонами протоколу. Він набув чинності 16 лютого 2005 року.