Україні готові відшкодувати збитки від вступу до Митного союзу

02 лютого 13:16

Учасники Митного союзу ЄЕП готові заплатити країнам СОТ за вступ до нього України.

 

Члени митного союзу Єдиного економічного простору (ЄЕП) готові компенсувати можливі втрати України через її членство у СОТ, у разі її вступу до союзу. Про це заявив урядовий уповноважений зі співпраці з РФ, країнами СНД і ЄврАзЕС Валерій Мунтіян.

"У нас розрахований песимістичний сценарій, і якщо країни СОТ виставлять нам компенсації, країни митного союзу готові взяти на себе цей тягар і розподілити. Мова йде про компенсацію 1,9 млрд дол", - заявив він.

Раніше голова комітету Держдуми РФ з енергетики Іван Грачов заявляв, що Україна може мати таку ж ціну на газ, як у Росії, якщо вступить до Митного союзу.

За його словами, членство у СОТ не може стати перешкодою для України у разі вступу в митний союз.

Він зазначив, що згідно з тими очікуваннями, які були закладені, якщо Україна буде учасником митного союзу, то для України це буде додатково плюс 1,5% зростання ВВП», - додав він.

Нагадаємо, раніше президент України Віктор Янукович заявив, що Україна і Росія також шукають форми співпраці в рамках Митного союзу. За його словами, це залежатиме від «багатьох складових».

Також раніше голова Верховної Ради Володимир Литвин допустив, що через позицію ЄС у справі Ю.Тимошенко Україна може віддати перевагу «економічній вигоді» Митного союзу (МС) з Росією
. !zn

Читайте також:

Путін: Україна сама прийде до Митного союзу


Колесніков вважає, що МС - це сир у мишоловці


Для Росії важливіша українська ГТС, ніж членство України у МС