Україна зможе заплатити Росії за газ рублями

01 листопада 17:32

Україна і Росія домовилися про можливість розрахунків за імпортований Україною газ у російських рублях. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національного банку.

 

У повідомленні наголошується, що така домовленість стала підсумком переговорів глави НБУ Сергія Арбузова з керівництвом Мінфіну, Центробанку Росії і "Газпрому" в Москві.

"26 жовтня 2011 року в ході офіційного візиту української делегації до Російської Федерації відбулася зустріч голови Національного банку Сергія Арбузова з в.о. міністра фінансів РФ Антоном Сілуановим, керівництвом Центрального банку РФ і ВАТ "Газпром". У ході зустрічі сторони домовилися про можливість здійснення розрахунків за спожитий Україною газ у тому числі в російських рублях", - наголошується в повідомленні.

Нацбанк підкреслив, що можливість розрахунку за газ в рублях дасть українській стороні можливість маневру при проведенні платежів за газ, які дозволять уникати коливань на валютному ринку.

Крім цього, НБУ заявив про намір продовжувати роботу з валютної диверсифікації при розрахунках з основними торговими партнерами.

Як повідомлялося, 18 жовтня прем'єри України і Росії Микола Азаров та Володимир Путін домовилися опрацювати можливість здійснення взаєморозрахунків у рублях при проведенні торговельних операцій.

За слова прес-секретаря російського прем'єра, сторони домовилися, що найближчим часом глави Мінфінів і Центробанків двох країн проведуть відповідні переговори.