Україна зможе в 2013 році позичати на зовнішніх ринках, - експерт

05 грудня 11:34

Двосторонні кредити є однією з опцій для України, якщо МВФ відмовить у співпраці. Однак, як правило, такі кредити містять значну політичну складову.

 

У наступному році український уряд зможе здійснювати запозичення на зовнішніх ринках. Таку думку в коментарях ZN.UA висловив керуючий інвестиційними та пенсійними фондами «КІНТО» Микола Мягкий.

При цьому експерт звернув увагу, що ці можливості залежатимуть й від зовнішньої кон’юнктури, а також перспектив активізації співпраці офіційного Києва з МВФ.

«Двосторонні кредити є однією з опцій для України, якщо МВФ відмовить у співпраці. Однак, як правило, такі кредити містять значну політичну складову», - додав фахівець.

Говорячи про перспективи виконання зовнішніх зобов’язань банківським сектором, Мягкий наголосив, що борги перед материнськими структурами будуть погашатися відповідно до графіків, «тож особливих змін у цій сфері не має бути».

Що ж до корпоративного сектору, то представник «КІНТО» звернув увагу, що досі рефінансування старих боргів проводилося досить успішно і ні зовнішня кон’юнктура, ні внутрішній спад економіки не змінили цього. !zn

Читайте также:

Украина в 2013 году планирует одолжить 135 млрд грн

В 2013 году Кабмин намерен одалживать меньше, но потом снова вернется на круги своя

Совет НБУ рекомендовал Кабмину закрывать «дыры» в госбюджете деньгами населения