Україна здійснить постачання Таїланду 49 танків «Оплот» на суму 240 млн доларів

02 вересня 06:55

Україна здійснить постачання Королівській армії Таїланду 49 основних бойових танків (ОБТ) «Оплот». Контракт на постачання бронетехніки було підписано у четвер, 1 вересня, держкомпанією «Укрспецекспорт» і представниками Королівської тайської армії.

 

Деталі контракту у держкомпанії не уточнили. Разом з тим в «Укрспецекспорті» відзначили, що укладена угода є однією з найбільших у сфері ВТС на постачання бронетехніки.

За даними джерел в оборонному секторі, сума операції оцінюється у близько 240 млн дол.

У даний час Україна забезпечує постачання до Таїланду БТР-3Е1. Загальна сума контрактів, укладених у 2006 і 2011 роках, оцінюється у 270 млн дол.

Танк БМ «Оплот» розроблений Харківським конструкторським бюро машинобудування (ХКБМ) імені Морозова на основі відомого на світовому ринку українського Т-84 і, за оцінками фахівців, має хороші ринкові перспективи.

Створений на замовлення Міноборони «Оплот» буде оснащено, зокрема, сучасними системами захисту зв'язку і управління озброєнням, включаючи активну систему протидії високоточній зброї, приладами нічного бачення, дистанційно-керованим кулеметом.

У травні 2009 року танк був прийнятий на озброєння ЗСУ.