Україна здійснить Ефіопії постачання 200 танків на 100 млн доларів

10 червня 06:19

Державна компанія "Укрспецекспорт" уклала контракт з Міністерством національної оборони Ефіопії на постачання 200 модернізованих танків загальною вартістю більше 100 млн дол. Це найбільший танковий контракт відтоді, як 15 років тому Україна продала Пакистану 320 танків Т-80УД.

 

Як повідомили в "Укрспецекспорті", контракт було укладено три дні тому. Представник компанії зазначив, що деталі угоди в частині визначення підрядників, які будуть займатися модернізацією, ще уточнюються, пише «Коммерсант-Украина».

При цьому у держкомпанії не назвали модель танка, яку планується поставити до Ефіопії. Водночас як стало відомо виданню, мова може йти про варіант модернізації танка Т-72, який було представлено на українському стенді на виставці озброєнь IDEX-2011, що проходила з 20 по 24 лютого в Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати).

За інформацією експерта Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння (ЦДАКР) Сергія Згурця, модернізований Харківським конструкторським бюро ім. Морозова Т-72 використовує покращену систему управління вогнем (знаряддя стабілізовано у двох площинах) і вітчизняну систему динамічного захисту.