Україна завершила підготовку ГТС до зими

04 жовтня 08:54

Україна завершила закачування газу в підземні сховища (ПСГ), накопичивши в них до початку осінньо-зимового періоду 2012-2013 рр. близько 20 млрд кубометрів, що дозволить країні пройти опалювальний період.

 

Компанія «Укртрансгаз» 1 жовтня завершила підготовку газотранспортної системи (ГТС) до осінньо-зимового періоду 2012-2013 років.

У підземних сховищах компанії вже знаходиться майже 20 млрд куб. м. природного газу. У сезон закачування (з 15 квітня) цього року в газосховища закачано майже 12 млрд куб. м природного газу, який дозволить Україні пройти опалювальний період.

Виконані всі 26 необхідних планово-попереджувальних робіт на загальну суму 590 млн грн. Майже в 2 рази перевиконано план з ремонту: лінійної частини магістральних газопроводів «Союз», «Прогрес», технологічного обладнання та кабельних ліній електропередач.

«Успішне проведення планово-попереджувальних робіт і закачані обсяги природного газу дозволять вчасно розпочати опалювальний сезон», - зазначив головний інженер ДК «Укртрансгаз» Ігор Лохман.

Протягом 9 місяців 2012 року газотранспортна система працювала надійно і виконувала покладені на неї функції безперебійного транспортування газу як для споживачів України так і для споживачів Європи, додали в «Укртрансгазі».

Нагадаємо, що ДК «Укртрансгаз» експлуатує 12 ПСГ загальною активною ємністю близько 31 млрд куб. м. Всього в Україні 13 ПСГ: ще одне експлуатує «Чорноморнафтогаз». Як повідомили в компанії, в ньому за станом на 25 вересня розміщено близько 800 млн куб м. газу. !zn

Читайте також:

Українська ГТС технічно готова до прийому газу з Європи

Оцінку ГТС України буде завершено через 3-4 тижні

Україна відмовилася допомагати Росії формувати газові резерви

Українську газову трубу віддадуть у приватні руки за «суто символічну» суму

Путін натякнув, що знижку на газ Україна отримає, тільки допустивши Росію до ГТС