Україна запросила на м'ясні та молочні підприємства російських ревізорів

13 квiтня 09:25

Державна ветеринарна і фітосанітарна служби України направили запит Россільгоспнагляду з проханням провести перевірку своїх підприємств з виробництва продукції тваринного походження представниками ветеринарних служб Митного союзу.

 

Україна запропонувала представникам ветеринарних служб країн Митного союзу провести інспектування своїх підприємств з виробництва продукції тваринного походження, зацікавлених у постачанні цієї продукції на ринок країн МС. Про це повідомляє Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Росії (Россільгоспнагляд).

Відповідне прохання висловлено в листі голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Івана Бісюка на ім'я керівника Россільгоспнагляду Сергія Данкверта.

Українська сторона готова прийняти представників ветеринарних служб Митного союзу в другій половині травня поточного року.

Звернення Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України буде розглянуто головами ветеринарних служб Росії, Казахстану та Білорусі.

У липні 2011 року за підсумками інспекції українських підприємств, що спеціалізуються на продукції тваринного походження, Митний союз (МС) прийняв рішення тимчасово обмежити імпорт м'ясо-молочної продукції з України.

Варто зазначити, що обмеження, введені Митним союзом і Росією, є вже не першим подібним кроком. На сьогодні вже діє ціла низка загороджувальних заходів для українських товарів: раніше Митний союз вже підвищив мита на українські цукор, гречану крупу, карамель, картоплю, капусту, насіннєву картоплю, а також сталь. На черзі - українські сир і молоко.

Нагадаємо, що Росія оголосила «сирну війну» на початку лютого, заборонивши імпорт сирів трьох українських виробників, а потім розширила цей список. До кінця лютого під забороною опинилася половина імпорту українського сиру до РФ.

Через півтора місяці Росія погодилася надіслати своїх інспекторів для перевірки українських сирних заводів. За підсумками перевірки ревізори знайшли «численні порушення» технології на ТОВ «Гадячсир» (Полтавська обл.). Однак пальмової олії, через яку і було розпочато «сирну війну», виявлено не було. !zn

Читайте також:

У Росії запевняють, що «сирна війна» велася заради здоров'я українців

Росія готова припинити «сирну війну» з Україною

Порошенко: Вирішення «сирного питання» йде за графіком