Україна заборонила ввезення бразильської свинини і білоруських молочних сумішей

07 серпня 08:38

У мороженій свинині бразильського виробництва було виявлено невідповідність за мікробіологічними показниками, а в білоруських сумішах для дитячого харчування знайшли цвіль.

 

Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України заборонила ввезення до країни продукції компанії SADIA SA SIF 1 (Бразилія) і ВАТ «Беллакт» (Білорусь).

За результатами досліджень, проведених Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи в продуктах тваринного походження (свинина морожена), вироблених підприємством SADIA SA SIF 1 (Бразилія), було виявлено невідповідність за мікробіологічними показниками (Listeria monocytogenes), повідомляє прес -служба Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

Крім того, у продуктах тваринного походження (сухій молочній суміші для дитячого харчування «Беллакт Біфідо 2»), вироблених підприємством Волковиське ВАТ «Беллакт» (Білорусь), невідповідність за мікробіологічними показниками (цвіль).

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Росія, Білорусь і Молдова ввели обмеження на імпорт домашніх і диких свиней, їхнього м'яса та м'ясопродуктів, вироблених у Запорізькій області, повідомили у Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України. Причина - спалах африканської чуми свиней в області. !zn

Читайте також:

Росія, Білорусь і Молдова закривають кордони для української свинини

Овочі та фрукти подешевшали на 3%

Україна стала 44-ю у світі за якістю продуктів харчування