Україна візьме в кредит 1 млрд дол на модернізацію АЕС

26 квiтня 11:07

Україна має намір отримати від ЄБРР і «Євроатому» близько 1 млрд доларів на системи модернізації енергоблоків. Бойко впевнений, що кредитний договір буде підписано до кінця року.

 

Україна планує отримати від «Євроатому» та ЄБРР кредит на 1 мільярд доларів на модернізацію вітчизняних енергоблоків. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко.

«Головне завдання - отримати кредит від «Євроатома і ЄБРР». Ми закінчимо цю процедуру і отримаємо близько 1 млрд доларів на системи модернізації наших енергоблоків», - сказав він.

При цьому він підкреслив, що акцент у виділенні коштів на модернізацію АЕС буде робитися на кредитні кошти. Він також зазначив, що НКРЕ не збирається підвищувати тарифи для споживачів атомної електроенергії.

Він зазначив, що до кінця року мають намір підписати кредитний договір.

Раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що у найближчі 10-20 років в Україні атомна енергетика буде залишатися головним виробником електроенергії, оскільки вироблена на АЕС електроенергія у десятки разів дешевла за альтернативні джерела енергії. !zn

Читайте також:

До 2030 року 30% енергоносіїв в Україні можна замінити на відновлювані

Україні нічим пишатися в питанні відновлюваних джерел енергії

Україна буде активно розвивати альтернативну енергетику, - Янукович