Україна не має претензій до Росії з приводу газових контрактів Тимошенко

26 червня 05:47

Україна не має претензій до Росії через укладені невигідні для української сторони газові контракти у 2009 році. Азаров сподівається, що ціна на газ буде переглянута.

 

Прем'єр-міністр України Микола Азаров відзначає відсутність претензій до Росії через укладені невигідні для української сторони газові контракти.

«Нам прикро, що ціна така висока, що нас за щось карають. Але претензії у нас - лише до українських офіційних осіб, які підписали контракт з порушенням чинного українського законодавства та завдали колосального збитку своїй країні», - сказав він.

«Наш уряд зробив помилку, підписавши несправедливий договір на 10 років, і страждають 46 мільйонів жителів України, - зазначив прем'єр-міністр України. - Вони свято вірили, що ми з Росією - стратегічні партнери, але як їм пояснити, що це так, якщо ви заганяєте нас в кут такими цінами»?.

Азаров заявив, що Україна розраховує в цьому питанні «на добросусідські відносини, на розуміння того, що не можна будувати довгострокові відносини, використовуючи кон'юнктурний момент вигоди».

Прем'єр зазначив, що тема перегляду газових контрактів буде основною в ході візиту прем'єр-міністра Росії Дмитра Медвєдєва до України 27 червня і в ході зустрічі президента Росії Володимира Путіна і президента України Віктора Януковича 12 липня.

«27-го до нас приїжджає прем'єр-міністр Росії Дмитро Медвєдєв 12 липня запланована зустріч двох президентів. І ось це питання буде одним із основних», - сказав він.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. З 9 травня поточного року Тимошенко проходить курс лікування в ЦКЛ № 5 в Харкові. !zn

Читайте також:

Предметні переговори щодо газу з Росією продовжаться тільки після оцінки ГТС

Азаров спробує умовити Медвєдєва пустити в Україну туркменський газ по російській «трубі»

Росія погодилася з участю Європи в українському газотранспортному консорціумі

Україна хоче будувати газопроводи і добувати газ у Туркменістані

Янукович знайшов «точку дотику» газових інтересів Росії та України