Україна найняла американських лобістів для перемовин з МВФ

14 березня 09:52

Американська лобістська компанія APCO на прохання уряду України спробує знайти спосіб просунутися вперед у розблокуванні глухого кута, в який зайшли перемовини України з МВФ.

 

Уряд України звернувся до американської лобістської і консалтингової компанії APCO, щоб отримати черговий транш від Міжнародного валютного фонду.

Про це йдеться у листі за підписом програмного менеджера цієї аналітичної установи у Вашингтоні Брента Крейна, текст якого оприлюднила «Українська правда».

Листи адресовані членам Міжнародного союзу радників (IAC) і дивізіону Глобальної політичної стратегії (GPS) при APCO, куди входять відставні чиновники і топ-менеджери з різних країн.

Тема листа позначена як «терміновий запит від уряду України». «Ми отримали прохання уряду України спробувати знайти спосіб просунутися вперед у розблокуванні безвиході, в яку зайшли переговори України з МВФ про отримання наступних траншів з $15-мільярдної допомоги МВФ», - сказано в ньому.

«Ми шукаємо людей із значними зв'язками серед відповідних посадових осіб МВФ, які могли б поцікавитися серед співробітників МВФ, чи існує можливість для творчості у цьому питанні, щоб уникнути підвищення цін на газ», - йдеться в листі.

«Ми хотіли б отримати цю інформацію і обговорити її з урядом України, і спробувати навести мости між МВФ і Україною з метою виходу з глухого кута, яким було відзначено останній рік. Якщо у вас є відповідні зв'язки і ви зацікавлені у допомозі, будь ласка, дайте мені знати. Джонатан Вінер у нашому офісі у Вашингтоні веде цей проект і може вам зателефонувати», - просять лобісти.

Як повідомляло ZN.UA, Україна на початку лютого виплатила МВФ $575 млн - першу частину боргу, взятого ще у листопаді 2008 року. Таким чином, до кінця 2012 року Україна має повернути фонду ще приблизно $3,1 млрд раніше отриманих кредитів.

Прем'єр-міністр Микола Азаров 12 березня заявив, що Україна може попросити МВФ зарахувати новий очікуваний транш кредиту stand-by в рахунок погашення старого боргу, який уряд має повернути у 2012 році. !zn

Читайте також:

Азаров до кінця березня направить на перемовини до МВФ нового міністра фінансів

Україна попросить МВФ рефінансувати старий борг новим кредитом

МВФ може припинити кредитування України

Мінфін: Україні доведеться знову позичати, щоб повернути старі борги