Україна і Японія погодили 319 проектів за гроші за Кіотським протоколом

24 квiтня 13:01

Україна повинна встигнути вкласти отримані від продажу квот за Кіотським протоколом гроші, інакше їх доведеться повернути.

 

Державне агентство екологічних інвестицій України та Організація з розробки нових енергетичних і промислових технологій Японії NEDO підписали договір про затвердження 319 проектів теплової санації будівель соціальної інфраструктури. Документ підписаний в Києві у вівторок, 24 квітня.

Всі затверджені проекти будуть реалізовані за рахунок коштів, які були раніше виручені від продажу Японії одиниць скорочення викидів за Кіотським протоколом.

Загальна вартість реалізації зазначених проектів становить 101,37 млн євро. Тепловій санації підлягають будівлі лікарень, дитячих садків та інших соціальних об'єктів, розташованих в семи областях України та Автономній Республіці Крим.

Нагадаємо, що Україна реалізувала Японії 44 млн одиниць встановленої кількості (AAUs), Іспанії - 3 млн одиниць.

У той же час експерти "Фонду цільових екологічних інвестицій" попереджають, що Україна буде змушена повернути 470 млн євро, отримані за рахунок продажу Японії та Іспанії одиниць встановленої кількості (AAUs), якщо не встигне освоїти їх до кінця 2012 року. !zn

Читайте також:

Україна відновила статус відповідності вимогам Кіотського протоколу

Янукович призначив нового главу Держекоінвестагентства

Канада виходить з Кіотського протоколу