Україна вибрала шість експортних квот на поставки в ЄС

19 квiтня 10:39

ЄС вичерпала тільки одну квоту на поставки в Україну.

 

За підсумками першого кварталу Україна повністю вибрала річні квоти на безмитний експорт в ЄС шести категорій товарів: мед, цукор, крупи та борошно, оброблені томати, виноградний і яблучний сік, кукурудза. Про це повідомляє "Український клуб аграрного бізнесу".

Також у квітні повністю використані піврічна квота на безмитний експорт вершкового масла і квота на другий квартал по м'ясу птиці. На 86% використана квота на експорт пшениці і 74% на солод і клейковину.

При цьому країни ЄС повністю використали квоту на безмитний експорт в Україну тільки з однієї категорії продукції - м'ясо птиці та напівфабрикати. Квоту на безмитний експорт свинини в Україну закрито на 5,2%; цукру - 0,51%; свинини (додатково) - 0,42%.

ucab.ua

Раніше повідомлялося, що, за оцінками мінекономіки, Україна увійшла в топ 3 країн найбільших експортерів аграрної продукції на ринок Європейського союзу.

За оцінками Міністерства аграрної політики і продовольства, експорт української аграрної продукції в країни ЄС в 2016 році порівняно з 2015 роком збільшився майже на 1,6% і склав $ 4 млрд 242,4 млн.

У 2016/17 маркетинговому році Україна в порівнянні з попереднім періодом збільшила експорт цукру в 33 рази до 344 тис. т.