Україна веде переговори щодо ГТС поки тільки з Росією. Але не проти участі Євросоюзу

01 березня 13:36

За словами Януковича, Росія вже готова вкладати гроші в українську газову "трубу". Що стосується Європи, Україна була б "зацікавлена" і в її участі у модернізації ГТС, якщо у ЄС "буде бажання".

 

Росія вже готова "дати гроші на ремонт ГТС
Росія вже готова "дати гроші на ремонт ГТС

Україна, як і раніше, зацікавлена в тому, щоб Європейська сторона брала участь у модернізації ГТС України. Про це заявив президент Віктор Янукович на підсумковій прес-конференції в Києві у п'ятницю, 1 березня.

"Чи зацікавлені в тому, щоб були партнери з Європи? Безумовно, зацікавлені", - сказав Янукович. При цьому він висловив переконання, що європейські структури будуть мати бажання взяти участь в модернізації української ГТС і Україна, безумовно, розгляне ці пропозиції.

"Тому ніяких питань тут не буде. Ми хочемо знайти таку модель співпраці, яка була б комфортною для всіх, щоб Європа була впевнена в тому, що українська ГТС ніколи не буде зупинятися, ніхто її не буде перекривати, що обсяги газу будуть прокачуватися в Європу необхідними обсягами", - підкреслив глава держави.

- ЄС вимагає від України офіційно обговорити створення тристороннього консорціуму щодо ГТС

Янукович розповів, що Україна веде переговори з Росією з цього питання. "Йдуть переговори і Росія готова разом з Україною вкладати гроші щорічно в модернізацію української ГТС", - повідомив Янукович.

Разом з тим він підкреслив, що в цій ситуації Україна буде залишатися власником ГТС. "Чи хоче Росія стати власником української ГТС? Можливо, хоче, однак, власником буде Україна", - сказав президент.

Нагадаємо, раніше президент України Віктор Януковчи заявив, що Україна хоче залишити ГТС в державній власності, але готова здати її в оренду. Рішення може бути прийнято "прозоро" вже в першій половині 2013 року. !zn

Читайте також:

Україна, швидше за все, здасть "трубу" в оренду, - Янукович

Київ і Москва домовляються про управління ГТС без Європи

В Єврокомісії вважають, що Україні самій вирішувати долю газової труби

Київ веде переговори з Москвою "з точки зору ціни", а не створення консорціуму, - Ставицький