Україна і Угорщина домовилися про реверс газу

27 лютого 10:21

Україна отримала технічну можливість імпорту газу за реверсом з Європи через Угорщину - "Укртрансгаз" і угорська FGSZ підписали технічну угоду про прийом газу в ГТС України.

 

Оператори української та угорської газотранспортних систем підписали технічну угоду, що відкриває можливість постачань газу з Європи в Україну через Угорщину.

Зокрема, українська "Укртрансгаз" і угорська FGSZ LTD підписали технічну угоду про прийом газу у газотранспортну систему (ГТС) України, повідомила прес-служба українського оператора у середу, 27 лютого.

"На сьогоднішній день існує технічна можливість прийому природного газу у ГТС України від угорського оператора ГТС (компанія FGSZ LTD). Між ПАТ "Укртрансгаз" і компанією FGSZ LTD підписано технічну угоду", - наголошується у повідомленні.

Крім того, "Укртрансгаз" заявив, що ведуться переговори зі словацькою Eustream і румунською SNTGN Transgaz про можливості подачі природного газу з території Словаччини і Румунії у ГТС України.

Раніше у НАК "Нафтогаз України" повідомили, що розраховують отримати до 7 млрд м2 реверсного газу через територію Угорщини та Словаччини. Відповідні договори планується підписати вже в поточному 2013 році. !zn

Читайте також:

Євросоюз поставить Україні реверсний газ

Україна почне постачання газу з Європи через Угорщину та Словаччину у I кв. 2013 року

Україна має намір отримати до 7 млрд кубів реверсного газу через Угорщину та Словаччину