Україна експортувала майже 18 млн тонн зернових

27 лютого 13:28

З початку 2012/2013 МР вітчизняні аграрії поставили на зовнішні ринки 9 мільйонів тонн кукурудзи, 6,1 мільйона тонн пшениці, 2 мільйони тонн ячменю.

 

З початку 2012-2013 маркетингового року аграрії вже поставили на зовнішні ринки майже 17,6 млн. тонн зернових. В цілому, у 2012/2013 маркетинговому році Україна експортувала понад 17,6 мільйонів тонн зернових, що на 4,7 мільйона тонн більше, ніж за аналогічний період минулого маркетингового року. Поки ж Україна активно працює над розширенням ринків збуту вітчизняного зерна. Про це повідомив Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

"З початку 2013 року вітчизняні аграрії вже поставили на зовнішні ринки майже 3,3 мільйона тонн зерна. І сьогодні кукурудза продовжує лідирувати серед вітчизняних експортних культур - її в цьому році продали за кордон 2,7 мільйона тонн. Всього з початку поточного маркетингового року Україна вже експортувала понад 17,5 мільйона тонн зернових, що на 4,7 мільйона тонн більше, ніж за аналогічний період минулого маркетингового року", - зазначив Микола Присяжнюк.

Міністр проінформував, що з початку 2012/2013 МР вітчизняні аграрії поставили на зовнішні ринки 9 мільйонів тонн кукурудзи, 6,1 мільйона тонн пшениці, 2 мільйони тонн ячменю.

"Разом з тим, працюємо над розширенням можливих ринків у Європі та Азії. Адже зараз готується кілька інвестиційних проектів в аграрному секторі, який продовжує залишатися одним з найбільш інвестиційно привабливих. Наприклад, у найближчі два роки планується впровадити масштабні інвестиційні проекти в області сільгоспмашинобудування і систем зрошення, що, у свою чергу, допоможе збільшити валовий збір зернових", - повідомив Микола Присяжнюк.

Слід також нагадати, в 2012 році найбільше зернових імпортував Євросоюз - 7,7 мільйона тонн зерна на суму 1,9 мільярда доларів. Крім того, торік серед основних імпортерів вітчизняного зерна були Єгипет - 5,5 мільйона тонн, і Саудівська Аравія - 1,9 мільйона тонн.

Читайте також:

У південних областях України стартувала посівна кампанія

Україна хоче посилити співпрацю з Францією у сфері сільського господарства

Україна хоче наростити експорт агропродукції до $ 22 млрд