У Ватикані перестали приймати банківські картки

03 сiчня 19:19

Центробанк Італії заборонив розплачуватися банківськими картами в Ватикані. Оператору банкоматів в місті-державі наказано відключити всі пристрої з прийому електронних платежів.

 

При відвідуванні Ватикану туристи тепер не зможуть скористатися банківськими картами. За квитки в музеї та сувеніри доведеться платити готівкою.

Як передає Бі-бі-сі, це сталося через те, що італійський Центральний банк заблокував всі електронні платежі у Ватикані, зокрема за допомогою пластикових карт, з 1 січня 2013 року.

Регулятор зобов'язав Deutsche Bank Italia - оператора банкоматів у Ватикані - відключити там всі пристрої з прийому електронних платежів.

Після заборони до оплати приймаються тільки готівка, чеки та карти Інституту релігійних справ, також відомого як банк Ватикану.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, італійським комерційним банкам було заборонено працювати на території Ватикану, оскільки міні-держава не затвердила норми Європейського союзу з протидії відмиванню грошей. Раніше анклав не раз потрапляв у поле зору поліції за підозрою у відмиванні коштів та допомозі податковим ухильникам.

Повідомляється, що зараз Ватикан зайнятий пошуками комерційного банку, зареєстрованого за межами Італії. Однак точні терміни відновлення платежів поки невідомі. !zn

Читайте також:

Ватикан оголосив про внутрішні економічні реформи

Папа римський помилував свого колишнього дворецького, який вкрав секретні документи

За співробітниками Ватикану будуть стежити за допомогою мікрочипів


Папа римський закликав до зміни світової економічної моделі