У США можуть зникнути купюри в $1

30 листопада 12:50

Однодоларову купюру можуть замінити на монету, при виготовленні якої будуть використовуватися менш дорогі метали, такі як сталь, алюміній і цинк. Владою США розглядається також варіант повністю перейти на монети.

 

Конгрес США розглядає можливість заміни однодоларової купюри на монету. Це допоможе американській владі зберегти в бюджеті $4,4 млрд протягом наступних 30 років, заявили аудитори конгресу.

Компанії, що використовують торгові апарати з продажу їжі чи напоїв, вже давно підтримують відмову від паперових грошей. За їхніми словами, монети менше призводять до поломки апаратів.

Американці без ентузіазму сприймають ідею переходу на монети номіналом 1. Монетний двір США протягом останніх п'яти років випустив однодоларові монети на суму $2,4 млрд. Однак більша частина цих монет зберігається у міністерстві фінансів США, а їхнє виробництво було зупинено рік тому.

Передбачається, що тепер при виготовленні монет будуть використовуватися менш дорогі метали, такі як сталь, алюміній і цинк. Окрім того, влада США розглядає варіант повністю перейти на монети. Однак це теж потребує чималих витрат у зв'язку з необхідністю придбати нове обладнання.

За даними аналітиків, купюри необхідно міняти кожні 4-5 років, а монета може перебувати в обігу не менше 30 років.

Відзначимо, у середині грудня Монетний двір США через 18 місяців досліджень повинен подати доповідь про достоїнства і недоліки переходу на монети. !zn

Читайте також:

Bloomberg: Хвороблива пристрасть українців до долара заважає економіці України

Великі експортери «притримуючи» долар впливають на валютний ажіотаж

Китай і Японія відмовляються від долара

В Ірані заборонили вживати слово «долар»

Барака Обаму пропонують помістити на однодоларовій купюрі