У Росспоживнагляду є претензії до 14 українських сирів

23 сiчня 19:07

Федеральна служба з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини Росії заявляє, що українські виробники сиру порушують права російських споживачів, надаючи недостовірну інформацію про склад продукції.

 

Росспоживнагляд провів вибіркове дослідження зразків сирів, що знаходяться на російському ринку.

«Встановлено, що всі 14 зразків сирів мають у складі рослинні жири, інформація про наявність яких не позначена на етикетці, що вводить в оману споживача продукції і є порушенням федерального закону «Технічний регламент на молоко і молочну продукцію» від 12 червня 2008 року № 88 -ФЗ», - говориться в повідомленні відомства.

У Росспоживнагляді зазначають, що проведені дослідження виявили невідповідність сирів з наявністю жирних кислот, пальмітолеінової і лінолевої: сир «Родріго» - виробник ТОВ «Гадячсир» (Полтавська обл), сир «Мармуровий» - виробник ПП КФ «Прометей» (Чернігівська обл. м. Мена), сир «Російський» класичний, сир «Голландський» брусковий, сир «Костромський» - виробник ПАТ «Баштанський сирзавод» (Миколаївська обл.), сир «Король Артур» зі смаком пряженого молока - виробник ПП «Рось» Філія «Роменський молочний комбінат» (Сумська обл.), сир «Мисливський» брусковий з паприкою, перцем, петрушкою і часником, сир «Російський» класичний - виробник ПАТ«Бель Шостка Україна»(Сумська обл.), сир «Сметанковий»- виробник ПП КФ «Прометей» (Чернігівська обл. м. Мена)».

Лінолеву кислоту, повідомляють російські фахівці, виявили в сирі "Вершковий" виробник ТОВ "Лозівський молочний завод" (Харківська обл.), сирі "Монтегро" з ароматом горіха, сирі "Сметанковий" - виробник ТОВ "Гадячсир" (Полтавська обл.).

Також було виявлено порушення з утримання фітостеринів: сир «Російський» класичний, виробник АТ «Пирятинський сирзавод» (Полтавська обл.), сир «Російський» - виробник ТОВ «Гадячсир» (Полтавська обл.), повідомили в Росспоживнагляді.

"Таким чином, є ознаки порушення права споживачів на надання необхідної та достовірної інформації про товари, що забезпечує можливість їх правильного вибору, закріпленого пунктом 1 статті 10 Закону Російської Федерації від 7 лютого 1992 р. № 2300-1 "Про захист прав споживачів", - уточнили в російському відомстві.

Нагадаємо, раніше глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що «за четвертий квартал 2011 року відбулося помітне погіршення споживчих властивостей сирів, що надходять з України». Зокрема, мова йшла про перевищення змісту пальмового масла в сирі, який поставляється у РФ низкою українських виробників. ! Zn

Читайте також: