У проекті бюджету неправильно порахували витрати. Помилка - у 4,5 млрд грн

19 вересня 10:37

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає за доцільне продовжити до четверга роботу представникам Кабінету міністрів України над державним бюджетом у частині витрат.

 

"Як нам здалося, у документі закладається інструмент, коли витрати, які плануються в цілому щодо державного бюджету, вони менші, аніж витрати, які йдуть за основними захищеними статтями, на збільшення. Зокрема: на заробітну плату, енергоносії, медицину і на відсоток зростання інфляції (7,9%). За розрахунками наших фахівців, розрив складає 4,5 млрд грн", - сказав О.Єфремов під час засідання погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів у понеділок у Києві.

За словами О.Єфремова, якщо дану норму не допрацювати, то місцеві регіональні організації змушені будуть перекривати відсутні суми щодо першочергових виборів за рахунок тих джерел, які будуть додатково накопичуватися.

О.Єфремов підкреслив, що необхідно "виходити на нормальну, цивілізовану форму прийняття бюджету".

Він також повідомив, що фракція Партії регіонів на своє засідання у середу має намір запросити представників Міністерства фінансів, економіки, "щоб отримати відповіді на ті запитання, які були закладені при формуванні державного бюджету".

Раніше ZN.UA повідомляло, що уряд України вніс до Верховної Ради проект державного бюджету на 2012 рік з доходами 337,56 мл
рд грн і дефіцитом 24,13 млрд грн.