У Партії регіонів проти скасування гарантій по валютних внесках

29 липня 11:28

На думку регіонала Василя Горбаля, доцільно залишити все "в тому стані, який є". "Не треба збурювати населення, тим більше перед виборами: це спровокує переформатування вкладів з однієї валюти в іншу, і хаотична поведінка ні до чого доброго не призведе", говорить він.

 

Гарантії Фонду гарантування вкладів фізосіб і надалі повинні поширюватися на валютні внески, вважає член комітету Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Василь Горбаль.

Таку думку він висловив у ході публічної дискусії, яку організувала 26 липня Ліга фінансового розвитку за підтримки проекту USAID «Розвиток фінансового сектора» FINREP та тижневика «Дзеркало тижня. Україна».

«Доцільно все залишити в тому стані, який є. Не треба збурювати населення, тим більше перед виборами. Буде переформатування вкладів з однієї валюти в іншу тощо. Хаотична поведінка ні до чого доброго не призведе», - підкреслив Горбаль.

Банкір: Фонд гарантування вкладів не повинен страхувати валютні депозити

На його думку, не потрібно і розширювати гарантії по депозитах, які на сьогодні існують. «Свого часу ми досить зробили в цьому напрямі. У порівнянні з європейською практикою, українська модель досить оптимальна», - зазначив парламентарій.

Нагадаємо, що в травні під час великої наради в НБУ представники деяких комерційних банків висловлювали думку за скасування гарантій з валютних депозитів. Така позиція мотивувалася необхідністю зниження попиту населення на валюту в довгостроковій перспективі. !zn

Читайте також:

НБУ: Вкладники повинні більш відповідально вибирати банки

Нацбанк: Обмежувати розмір депозитних ставок - неправильно


НБУ прогнозує зниження ставок за валютними депозитами