У НБУ охолодили очікування Кабміну з приводу зростання економіки в 2012 році

12 квiтня 11:04

Економічне зростання України цього року очікується на рівні нижче потенційного, вважають у Національному банку України, проте вже на 2013 рік прогнозують певне покращення росту ВВП.

 

Економічне зростання Україні у 2012 році очікується на рівні нижче потенційного, вважають у Національному банку України (НБУ), у той час як у Кабміні роздувають бюджет, сподіваючись на мільярдні надходження (мінімум 21 млрд грн).

"Економічне зростання в 2012 році очікується на рівні нижчому, ніж потенційний, за рахунок низького зовнішнього попиту і погіршення умов торгівлі (порівняно з 2011 роком). Проте вже в 2013 році очікується прискорення росту реального ВВП через відновлення зростання економіки єврозони й інших країн - торговельних партнерів України", - йдеться в макроекономічному огляді НБУ за березень 2012 року, опублікованому на офіційному сайті регулятора у четвер, 12 квітня.

В НБУ вважають, що у 2012 році споживча інфляція буде залишатися на помірному рівні в результаті дії ефектів незначного зростання цін на товари та послуги, які регулюються адміністративно, і високого врожаю 2011 року, а також на тлі виваженої монетарної політики.

"У 2013 році можливе незначне зростання темпів споживчої інфляції як наслідок необхідного підвищення адміністративно регульованих цін і тарифів та очікуваного помірного врожаю у 2012 році", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, під тиском МВФД Кабмін заклав до держбюджету на 2012 рік прогноз зростання реального ВВП на рівні 3,9%, проте розраховує утримати його динаміку на рівні 5-6%. Інфляція очікується на рівні 7,9%. !zn

Читайте також:

Янукович оприлюднив прейскурант на передвиборчі «хабарі» виборцям


Кабмін вніс зміни до держбюджету-2012 під соцініціативи Януковича

НБУ обіцяє не вмикати "друкарський верстат" для передвиборчих обіцянок Януковича


Уряд планує скоротити дефіцит держбюджету у 2013 році до 0,8% від ВВП - бюджетна резолюція