У Нацбанку не побачили передумов для зростання попиту на валюту з боку населення

26 липня 13:50

Населення буде створювати попит на валюту, якщо воно буде відчувати невпевненість в економічній політиці країни. На сьогоднішній момент таких факторів немає, вважають у НБУ.

 

Передумов для зростання попиту на валюту з боку населення поки що немає, але восени турбулентність на валютному ринку традиційно зросте, вважає директор генерального департаменту грошово-кредитної політики Національного банку України Олена Щербакова.

"Поведінка населення - вона дуже визначальна... Населення буде створювати попит на валюту, якщо воно буде відчувати невпевненість в економічній політиці країни. Це має щось спровокувати. На сьогоднішній момент таких факторів, які повинні або можуть спровокувати населення, - їх немає", - повідомила вона 26 липня.

При цьому чиновник зазначила, що на фінансовий ринок країни позитивно вплинуло успішне проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 і розміщення єврооблігацій на 2 мільярди доларів (отриманий ресурс вже зарахований до резервів Нацбанку).

- Російські експерти спрогнозували падіння гривні до 9,2 за долар

"Осінні періоди, вони завжди у нас бувають турбулентними. Є вибори, немає виборів - турбулентність присутня восени. Ми постараємося мінімізувати ризики як з боку населення, так і з боку бізнесу, щоб нормально банківська система підійшла до нового року", - додала чиновник.

Як повідомлялося, аналітики російського Центру розвитку, які за замовленням Мінекономрозвитку Росії розробили довгостроковий прогноз економіки Білорусі, Казахстану та України, прогнозують курс гривні на 2012 рік на рівні 9,2 грн/$ (поточний рівень - 8,085 грн/$) при інфляції 7,2%. !zn

Читайте також:

Російські експерти спрогнозували падіння гривні до 9,2 за долар

Нацбанк витратить 5 млрд доларів на підтримку курсу гривні

Україна повинна відмовитися від прив'язки гривні до долара - Янукович

Уряд зберіг прогнозний курс гривні на 2012 рік