У Мінфіні запевнили, що грошей у бюджеті Києва на 2013 рік вистачить

13 грудня 18:58

Глава КМДА Попов заявляє про дефіцит у 5 млрд грн у бюджеті Києва на 2013 рік після вилучення половини податку на доходи фізичних осіб. У Мінфіні кажуть, що грошей вистачить.

 

Міністерство фінансів України спростовує звинувачення голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова в недостатньому фінансуванні міського бюджету столиці, відзначаючи, що реальні показники зростання його доходів у 2013 році на 10,8% узгоджені з представниками міськради на погоджувальних нарадах у міністерстві.

Як повідомляється на сайті Мінфіну, заплановані темпи зростання доходів бюджету Києва на 2013 рік є найнижчими в порівнянні з показниками останніх років. Надходження до бюджету міста в разі їх збереження на рівні показників 2011-2012 років, за оцінками експертів, складуть додатково 600 млн грн.

«При цьому витрати бюджету міста зростуть проти 2012 року на 114,9% (середній показник по Україні - 109,1%), розрахункова питома вага заробітної плати у витратах зменшилася на 7,9%. Тобто, міський бюджет ресурсом для виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ забезпечений», - зазначили у відомстві.

- Попов пообіцяв киянам невиплати зарплат і перебої з транспортом через держбюджет


За даними Мінфіну, видатки на виконання функцій столиці на 2013 рік збільшено на 850 млн грн, зокрема, 750 млн грн передбачено для будівництва дільниці Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену в Києві від станції «Виставковий центр» до Одеської площі в Голосіївському районі, будівництво Подільського мостового переходу через Дніпро і реконструкцію транспортної розв'язки на Поштовій площі.

Крім того, бюджет Києва в 2013 році додатково отримає 128,3 млн грн на виконання, так званих, власних повноважень.

Мінфін зазначає, що в разі прийняття владою Києва заходів щодо поліпшення роботи щодо адміністрування платежів (орендна плата за землю, місцеві податки і збори), місто може додатково отримати, мінімум, 850 млн грн, які не враховані в розрахункових показниках.

Голова Київської міськдержадміністрації Попов висловив сподівання, що показники держбюджету на 2013 рік по столиці будуть переглянуті. При цьому він нагадав, що показники держбюджету на 2013 рік по Києву не обговорювалися з представниками міської влади.

Раніше Попов заявляв, що позбавлення Києва половини податку на доходи фізосіб, яке закладено в держбюджеті на 2013 рік, призведе до міського дефіциту в 5 млрд грн за основним фондом. Крім того, на його думку, Київ не зможе реалізувати свої програми в 2013 році без перегляду взаємовідносин між міським бюджетом столиці і державним бюджетом. !zn

Читайте також:

Азаров порадив бюджетникам просити свою зарплату через його Facebook


Попов пообіцяв більше не затримувати зарплату київським учителям

Уряд хоче перекласти свою відповідальність за невиплату зарплат на мерів міст

Українській науці не вистачає грошей навіть на зарплати: академіки погрожують пікетами Ради і Кабміну