У Мінагрополітики запевнили, що «м'ясомолочна війна» з Росією скоро закінчиться

12 жовтня 04:21

Всі претензії російської сторони щодо української продукції, а також санітарних норм на виробництвах, обґрунтовані. Підприємства проводять профілактичні роботи для того, щоб усунути зауваження, і щоб наступний приїзд інспекції дав позитивні результати.

 

Міністерство аграрної політики та продовольства України очікує швидкого скасування обмежень, введених Россільгоспнаглядом щодо м'ясної та молочної продукції ряду українських підприємств з 4 жовтня. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.

«Я переконаний, що всі претензії обґрунтовані, тому що вони чітко виписані ... На сьогоднішній день ці підприємства проводять профілактичні роботи для того, щоб усунути зауваження. І наступний приїзд інспекції дасть свої позитивні результати», - сказав він.

-Росія назвала причини заборони на ввезення українського м'яса і молока

Він також повідомив, що найближчим часом відвідає засідання аграрної підкомісії в Росії на тему гармонізації співпраці між країнами Митного союзу щодо прискорення процедур стандартизації продукції.

Нагадаємо, в результаті інспекції української тваринницької продукції Россільгоспнагляд з 4 жовтня ввів тимчасові обмеження на постачання продукції з ТОВ „Моліс“, ТДВ „Глобинський маслозавод“ (виробництво сирів, сухого молока і масла вершкового), ПАТ„Бель Шостка Україна“ (виробництво сирів), ДП «М'ясокомбінат Зоря», ТОВ «Компанія „Зевс ЛТД“ (виробництво яловичини і свинини), ТОВ „Данон Дніпро“, ЗАТ„Лакталіс Миколаїв“ (виробництво молочної продукції), ПАТ„АПК-ІНВЕСТ“ забій свиней, оброблення, зберігання, виробництво готової м'ясної продукції).

Окрім того, з 15 жовтня Росія призупиняє ввезення молочної продукції українського виробника «Дубномолоко». !zn

Читайте також:

Росія ввела обмеження на ввезення м'яса та молочних продуктів з України


Молочні продукти з пальмовою олією продаватимуть з окремих полиць

Росія пригрозила новими санкціями українським сироварам

Україна введе додатковий контроль якості сирів, що постачаються до Росії