У країнах ЄС збираються ввести податок на фінансові операції

10 жовтня 07:21

Німеччина, Франція, Бельгія, Австрія, Словенія, Португалія і Греція вже виявили бажання брати участь у цій процедурі.

 

Податок на фінансові транзакції може бути введений в окремих країнах Євросоюзу, бо більше дев'яти держав висловили бажання застосувати його.

Про це заявив єврокомісар Альгірдас Шемета. "Країн буде достатньо", - сказав він.

Зараз сім держав вже виявили бажання брати участь у цій процедурі, надіславши ЄК відповідні листи, - Німеччина, Франція, Бельгія, Австрія, Словенія, Португалія і Греція. За словами єврокомісара, бажання приєднатися висловили також Італія, Іспанія, Естонія, Словаччина.

- ЄС розглядає введення податку на фіноперації. Ціна питання - 57 млрд євро на рік

Таким чином, якщо всі ці країни в підсумку підтримають податок, він з'явиться в 11 з 27 держав ЄС. ЄК представить раді міністрів фінансів 27 країн ЄС пропозиції щодо введення єдиного податку в окремих країнах у листопаді.

Рада на засіданні 9 жовтня обговорять впровадження окремими країнами ЄС податку на фінансові транзакції в рамках спеціальної процедури "поглибленого співробітництва".

ЄК представила законопроект щодо єдиного для всього Євросоюзу податку на фінансові транзакції в 2011 році. Для прийняття пропозицій у всіх країнах Євросоюзу було потрібно одноголосне рішення держав країн об'єднання, чого не відбулося.

Щоб "поглиблене співробітництво" стало легітимним, мінімум дев'ять країн Євросоюзу повинні підтримати його. Влада ЄС розраховує, що процедура "поглибленого співробітництва" буде введена до кінця 2012 року. !zn

Читайте також:

ЄС посилить пильність щодо клієнтів банків у рамках боротьби з відмиванням грошей

Ухилення від сплати податків прирівняють до злочинів з відмивання грошей