У Колеснікова перед відставкою "допиляли" 77 мільйонів

28 грудня 07:58

Торги проведені за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника". Цей же генпідрядник у червні виграв відкриті торги на будівництво льодових арен у п'яти містах України на загальну суму 152,34 млн гривень.

 

ДП "Льодові арени" і НСК "Олімпійський" 21 грудня уклали угоди на додаткові роботи з будівництва спортивних споруд на 76,98 млн гривень. Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

ТОВ "ВБК "Центренергобуд" отримає на додаткові роботи з будівництва споруд зі штучним льодом 3,42 млн гривень.

Найбільше подорожчала льодова арена в Луганську - на 1,55 млн гривень. Так що загальна вартість її будівництва тепер становить 32,94 млн гривень.

На льодову арену на вул.Молодіжна, 36 у Білій Церкві (Київська обл.) додатково виділено 740 тис.гривень і тепер вартість робіт на ній становить 29,84 млн гривень.

Спорудження на вул.Севастопольська, 5 в м. Дружківка (Донецька область) подорожчало на 0,71 млн гривень до 29,91 млн гривень.

Арена в парку ім. Хмельницького в Кривому Розі - на 0,41 млн гривень до 31,71 млн гривень.

Які додаткові роботи замовлені - не повідомляється. Роботи потрібно завершити до кінця 2012 року.

Торги проведені за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника", оскільки роботи замовлено генпідряднику будівництва, який у червні виграв відкриті торги на будівництво льодових арен в п'яти містах України на загальну суму 152,34 млн гривень.

Окрім вищевказаних споруд "Центренергобуд" також займається будівництвом арени в Севастополі.

Будівництво льодових арен фінансується коштом державного бюджету, розпорядником яких виступає Нацагентство з питань Євро-2012.

Після призначення Бориса Колеснікова віце-прем'єром з питань Євро-2012 компанія "Центренергобуд" отримала підряди на суму 332 млн гривень на облаштування території навколо НСК "Олімпійський".

За кілька днів до отримання першого підряду до складу засновників "Центренергобуд" увійшов житель Донецька Іван Литвинов, який також є співвласником декількох охоронних агентств. Він отримав 33% статутного капіталу київської фірми.

24 грудня був сформований новий склад уряду, в якому Борис Колесніков не отримав жодної посади. Колесніков володіє телеканалом «Футбол» і хокейним клубом «Донбас», який грає у Континентальній хокейній лізі.