У Каськіва усунули «останні перешкоди» для початку будівництва китайцями електрички до Борисполя

03 грудня 08:17

Найближчим часом Держінвестпроект очікує на відкриття кредитної лінії Експортно-імпортним банком Китаю для фінансування проекту «Повітряний Експрес».

 

Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект) та Китайська машинобудівна компанія (CMEC) підписали 30 листопада 2012 року технічну угоду, яка усуває останні перешкоди у фінансуванні нацпроекту «Повітряний Експрес».

Як зазначили у відомстві, підписання угоди фактично розблокувало подальшу реалізацію проекту. Найближчим часом Держінвестпроект очікує на відкриття кредитної лінії Експортно-імпортним банком Китаю для фінансування проекту.

Раніше до окремих положень проекту технічної угоди у Агентства були зауваження ‑ первинний текст містив пункти, які істотно погіршували умови реалізації Національного проекту «Повітряний Експрес» для української сторони.

Зокрема, як пояснював раніше голова Держінвестпроекту Владислав Каськів, у документі були прописані такі умови, щоб усі роботи, які велися в Україні, велися без українських учасників, без використання української робочої сили. А Україна у цьому не дуже зацікавлена.

Після двохсторонніх переговорів, було підписано відповідний протокол щодо врегулювання цих пунктів. Наразі всі зауваження української сторони повною мірою враховано.

За словами Каськіва, проект буде реалізований згідно з визначеними контрактом термінами. «Він повезе першого пасажира через 18 місяців після технічного початку будівництва. Технічний початок будівництва розпочнеться, як тільки дозволять погодні умови це робити, як тільки навесні зійде сніг», - зазначив він у інтерв’ю УП.